Cosul meu Ai 0 produse în cos
Facebook i-Video Twitter i-Video Youtube i-Video Google+ i-Video Telefon: 0727.081.776
O gama variata de produseO gama variata de produse Livrare rapida oriunde in RomaniaLivrare rapida oriunde in Romania Deschiderea coletului la livrareDeschiderea coletului la livrare Transport gratuit pentru cumparaturi de peste 1000 leiTransport gratuit pentru cumparaturi de peste 1000 lei Banii inapoi in 14 zile (Retur simplu si rapid)Banii inapoi in 14 zile (Retur simplu si rapid)

Blog

Ce este meniul OSD si la ce foloseste?

Joystick meniu OSD Meniul OSD reprezinta optiunea de a seta anumite functii software si hardware a camerelor de supraveghere performante. Desi este o functie foarte utila a camerelor de supraveghere si poate face diferenta intre o imagine buna si una foarte buna, foarte putine persoane utilizeaza aceasta functie pentru a folosi camera la parametrii maximi.

*Mentionam ca acest articol, precum si pozele (cu meniul de SETUP sau joystickul) au scop informativ, meniul OSD poate arata altfel de la o camera la alta, la anumite camere exista un joystick pentru setarea lui, la altele acesta se gaseste pe spatele camerei.

Meniu OSD

Printre functiile care pot fi setate dintr-un meniu OSD se numara:

- AGC (Auto Gain Control) - Aceasta functie este utila in cazul fluctuatiilor de iluminat care duc la scaderea semnalului video. Aceasta functie ajuta la mentinerea intensitatii semnalului, il amplifica atunci cand este prea slab si il limiteaza atunci cand este prea puternic.

- BLC (Back Light Compensation) - Aceasta functie este utila in cazul in care obiectivul supravegheat se afla intr-o zona cu un fundal foarte luminos. In momentul in care in fata camerei este foarte multa lumina sistemul modifica irisul si se va obtine o imagine mai intunecata. Aceasta functie compenseaza lumina prea puternica pentru a obtine o imagine cat mai buna.

- HLC (Head Light Compensation)

BLC HLC

- WDR (Wide Dynamic Range) sau DWDR (Digital Wide Dynamic Range) - Foarte important pentru obtinerea unor imagini de calitate, chiar si atunci cand camera este orientata spre o intrare sau o fereastra.

WDR

- DNR (Digital Noise Reduction) - Aceasta functie elimina "zgomotul" si ajuta la obtinerea unei imagini mult mai bune.

DNR

- Culoare

- Contrast

- Luminozitate

- Titlu camera, etc.

Speram ca ati gasit acest articol util si ca acum veti putea face alegerea ideala pentru camera dorita de dumneavoastra.

Articol actualizat: 29 Noiembrie 2016